Huomio: Kotisivut siirtyvät uuteen osoitteeseen

Lauantai 5.6.2021 klo 10:00

Akondiksen kotisivut yhdistyvät lähiaikoina Ykkösjärkkäreiden kanssa ja löytyvät jatkossa osoitteesta:

www.ykkosjarkkarit.com

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Akondis, Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi

Voi kyynel...

Torstai 3.6.2021 klo 9:02 - Akondis

Hohhoijaa: Kyllä on taas mielestäni aikamoisen moraalittomia kannanottoja elinkeinoelämän isoilta kihoilta. Pelkät pelimerkit näköjään painavat ja bisnes edellä mennään - ainakin johtoportaan aivotuksissa. Finnairin pomokin itkee Suomen "liian ankaria rajoitustoimia" muuhun Eu-alueeseen nähden ja suree sitä, "etteivät rokottamattomat matkustajat näillä näkymin pääse matkustamaan lainkaan rajoitusten aikana...

Just: Moni riskiryhmäläinen on tähän mennessä selviytynyt hengissä ihmeen kaupalla, eikä todellakaan toivoisi että Suomeen / Suomen kautta matkustavien mukana tuotaisiin maahan enää yhtään enempää virusmuunnoksia. No: Lukaisepa itse tuo Lentopostin kautta tullit tuore juttu. Ps. Kun tuosta suunnitellusta toteutuksesta näköjään valitetaan jatkuvaa itkuvirttä ja tuodaan esille myös se, etteivät kaupungin ja Avi:n henkilöstöt riitä täyttämään rajoitusten edellyttämiä henkilöresursseja, niin olisiko vihdoinkin aika päästää rajan ainoa oikea uskottava viranomainen - Rajavartiolaitos - täysimittaiseen operatiiviseen työhön? Alla mainitsemani uutisointi em. aiheesta:

Matkailutoimijat: STM:n esitys rajaturvallisuuslaista on ongelmallinen ja vie Suomea EU:ssa vastavirtaan

M_koronainfo_1Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä Finavia ja Finnair nostivat tänään tiedotustilaisuudessaan esiin sosiaali- ja terveysministeriön tartuntatautilain muutoksista antaman lakiluonnoksen ongelmakohtia. Mukana olivat myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, jotka nostivat esiin nyt tehtävien päätösten vaikutuksia työllisyyteen ja talouteen.

Toimijoiden yhteinen näkemys on, että Suomi ei voi uida EU:ssa vastavirtaan ja poiketa EU:n vihreän todistuksen tavoitteesta ja hengestä vaatimalla lisätestausta ja omaehtoista karanteenia matkustajilta, jotka tulevat maahan ennakkotestitodistuksen kanssa. Suomen pitää liittyä yleiseurooppalaiseen linjaan, jossa mahdollistetaan terveysturvallinen matkustaminen, eikä vaikeuteta sitä. Suomella ei ole varaa käpertyä sisäänpäin.

Finnair_sharklet_ohilentoSTM:n esityksestä puuttuu kokonaan vapaa matkustus maista, joissa pandemiatilanne on hyvä ja ilmaantuvuusluku on alle 75, mihin kaikki jäsenmaat ovat sitoutuneet EU:n ulkorajoja koskevan vapaan matkustuksen osalta.

Rokotekattavuuden kasvaessa on odotettavissa yhä useamman maan pääseminen tähän kategoriaan kesän kuluessa. Useat EU-maat ovat avaamassa matkustustaan hyvän pandemiatilanteen omaavien maiden kanssa samalla, kun ne varautuvat erilaisin työkaluin esimerkiksi virusvarianttien torjumiseen.


Käytännön ongelmia rajalla ja vaikutuksia Suomi-kuvaan

M_koronainfo_VapaavuoriEsityksessä oleva toimintamalli myös aiheuttaa konkreettisia ongelmia rajoilla, kun terveystodistuksia ei tarkasteta lähtömaassa, vaan ne pitää näyttää maahan tullessa pyydettäessä. Tämä aiheuttaa pullonkauloja lentoasemille ja satamiin, ja kuormittaa kaupunkien terveydenhuoltoresursseja kohtuuttomasti.

”Rajatarkastuspisteissä ei voida käytännön tasolla toteuttaa hallituksen suunnittelemaa mallia. Ilman sähköistä ennakkorekisteröitymistä on hyvin monimutkaista selvittää, kuka edes on maahan saapunut tai miten häneen saisi jälkikäteen yhteyden”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

M_koronainfo_Viljanen”Esityksessä ei ole huomioitu rajojen terveysturvallisuudesta käytännössä vastaavien tahojen näkemystä”, huomauttaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

”Todistusten tarkastaminen lentoasemalla sairaanhoitopiirin tai tartuntatautiviranomaisen henkilökunnan toimesta sitoisi kohtuuttomasti terveydenhoitohenkilöstöä", jatkaa Viljanen.

M_koronainfo_MakiLentoasemayhtiö Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki muistuttaa Helsinki-Vantaan lentoaseman olevan Suomen käyntikortti maailmalle.

”Lentoasemilla tapahtuvat terveystarkastukset lisäävät taudin leviämisen riskiä, aiheuttavat ruuhkia, heikentävät asiakaskokemusta ja vaikuttavat siihen kuvaan, mikä matkailijoille jää Suomesta ja asioiden sujuvuudesta maassamme”, Mäki sanoo.

”Koronan torjumisen lisäksi on valmistauduttava siihen, että Suomi pääsee koronasta kasvuun. Kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta on tärkeää, että maahantulossa ja liikkumisessa noudatetaan samoja koronaturvallisia kansainvälisiä käytäntöjä kuin muissa maissa”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Toimivampi vaihtoehto olisi, että lentoyhtiöt velvoitetaan tarkastamaan koronatodistukset A321ER_6lähtömaassa ennen koneeseen nousua, mikä on linjana muissa EU-maissa. Se parantaa terveysturvallisuutta ja selkeyttää koko prosessia myös matkustajan kannalta.


Matkustuspäätöksillä merkittäviä työllisyys- ja talousvaikutuksia

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on huolissaan pitkäaikaisista vaikutuksista, joita lentoliikenteelle ja muille matkailusta riippuville aloille voi seurata siitä, että ulkomaisten matkailijoiden tuloa Suomeen ei mahdollisteta muun EU:n tapaan.

M_koronainfo_Manner”Karanteenisuositus asettaa matkustajat eriarvoiseen asemaan. Se käytännössä estää rokottamattomien matkustamisen ja vaikeuttaa esimerkiksi lapsiperheiden matkailua”, sanoo Manner. ”On huolestuttavaa, jos suomalainen matkailuteollisuus ja lentoliikenne eivät pääse elpymään muun Euroopan tahdissa. Tällä on suoria vaikutuksia myös työllisyyteen – yksin Finnairissa on 3 000 ihmistä toistaiseksi lomautettuna.”

Suuri osa matkailu-, ravintola- ja hotelliyrityksistä on joutunut lomauttamaan henkilökuntaansa. Ulkomailta tulevat matkailijat ovat tärkeitä myös ravintoloille, hotelleille ja vähittäiskaupoille eri puolilla Suomea.

SM_koronainfo_elorantauomen jääminen terveysturvallisen matkustuksen avaamisessa muusta EU:sta jälkeen vaikeuttaisi pandemiasta kärsineiden alojen toipumista ja haittaisi talouskehitystä.

”SAK edustaa laajasti matkailussa suoraan ja välillisesti työtä tekeviä niin logistiikassa, ravitsemis- ja majoitusalalla kuin kulttuuri- ja tapahtuma-alalla. Osa on ollut lomautettuina tai työttöminä jo toista vuotta eli ovat pitkäaikaistyöttömiä”, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. 

”Nyt on kuljettava yhtä jalkaa Euroopan kanssa matkailun rajoitusten purussa, jotta ihmiset pääsevät töihin ja työttömyyden aiheuttamia taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja voidaan torjua.”

M_koronainfo_Hakamies”Suomi uhkaa jäädä lähtötelineisiin kiinni kun muut EU-maat jo kiihdyttävät kohti orastavaa talouden kasvua. Kurssi pitää oikaista ja meidän pitää liittyä EU-rintamaan matkustuskäytännöissä”, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona, rajavartiolaitos, raja, korona

Esirippu nousee..

Maanantai 17.5.2021 klo 22:50 - Akondis

Vihjailin jo tuossa aiemmin uusista virityksistämme:

No tuossa allahan se tulos sitten uunituoreena logonakin komeilee: Ykkösjärkkärit Oy on juurikin perustettu ja rekisteröity. Yksinkertaistetusti sapluunamme on tarjota tilanteenmukaiset turvallisuuspalvelut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ykkösjärkkäreiden kipparoinnista vastaavat kaksi kokenutta ja poliisitaustaista turvallisuusalan toimijaa ja operatiivisen osaston muodostavat itse valitsemamme ja lisäkouluttamamme henkilöt: Ykkösjärkkärit, jotka pystyvät toimimaan myös vaativissa tilanteissa.

Pääosan Ykkösjärkkäreiden tehtäväkentästä tullevat täyttämään "normaalit" jv-tehtävät erilaisten yleisötapahtumien yhteydessä, mutta tarvittaessa myös vartiointi ja henkilösuojaustehtävät - jollaisia emme ole tähän mennessä pystyneet ottamaan vastaan: Turvallisuusalan rajoittamaton elinkeinolupa ja vastaavan hoitajan pätevyys antavat näihin nyt myös juridisen edellytyksen (sekä samalla rajoittavat suurimman osan alan toimijoista tämän sektorin ulkopuolelle).

Vinkvink: Ykkösjärkkärit tarvitsevat lähitulevaisuudessa joukkoonsa muutaman sosiaalisella luonteella ja vieläpä hyvällä palveluasenteella bonustetun lisähenkilön, jolla on taustallaan sekä vartijan - että järjestyksenvalvojan peruskoulutus (koulutamme tarvittavat kertaus- ja lisäkoulutukset itse), jotta pystymme ottamaan vastaan myös Pr-Jv-tehtäviä. 

Lisätietoja myös tämän sivuston kautta, kunhan homma etenee. Ykkösjärkkäreiden toiminta on merkitty alkavaksi 01.07.21, joten pyrimme ehtimään mukaan jo tulevan loppukesän yleisötapahtumiin jahka koronatilanne sen tulee sallimaan.

Ollaan kuulolla.
ykkosjarkkarit_sininen.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järkkäri, vartija, henkivartija, turvallisuus

Aina vaan korona...

Keskiviikko 31.3.2021 klo 8:40 - Akondis

Testauspakko rajoilla?

Korona on ollut riesanamme jo reilun vuoden ajan ja yhteiskunnassamme on jouduttu tekemään koko ajan tiukentuvia rajoitustoimia lisääntyvien tartuntamäärien – ja erityisesti vaarallisten ulkomaisten virusvarianttien takia: Ulkomaanmailta saapuvien mukana tulevan englantilaisen sekä etenkin afrikkalaisen ja brasilialaisen variantin lisääntyminen näyttävät tällä hetkellä huolestuttavalta: Äskettäin raportoitiin sen tarttuneen Suomessa jo molemmat koronarokotteet saaneeseen henkilöön.

Hallituksemme on toiminut ainakin näennäisen tarmokkaasti ja tehnyt samalla yksittäisten kansalaisten elämän kannalta ikäviä ratkaisuja: Sosiaalisen toiminta on pudonnut olemattomiin etenkin senioreilta, joista monella sosiaalinen verkosto on ollut liian pieni jo ennen rajoitustoimia. Hyvin ei ole pyyhkinyt nuoremmillakaan, sillä yritykset ovat sinnitelleet toimeentulonsa rajoilla – monen lyödessä jo tähän mennessä hanskat tiskiin. Tähän saakka niukin naukin koronan armoilla kituuttanut yrittäjä odottaakin kauhulla hallituksen tulevia koronatoimia: Nyt suunnitteilla ovat jo entistä rankempi sulkutila ja liikkumisrajoitukset, jotka toteutuessaan tulee sulkemaan myös monen yrityksen oven lopullisesti.

Hallituksen suunnittelupöydällä jo olevilla rajoituksilla tultaisiin rajoittamaan voimakkaasti Suomen kansalaisten perusoikeuksia, joten kovilla panoksilla tätä koronaa nyt pelataan. Tässä valossa on mielestäni äärimmäisen ristiriitaista, ettei paljon puhuttua testauspakkoa valtakuntamme rajoilla ole todellisuudessa vieläkään kyetty toteuttamaan – vaikka kaikki puoluejohtajatkin olivat asiasta yksimielisiä esimerkiksi 28.01.21 esitetyssä A-talkissa.

Katastrofaalisessa koronatilanteessa olevasta Virosta virtaa maahamme edelleen jatkuvasti henkilöitä, joita ei testata / vaadita negatiivista testitodistusta: Rekkakuskit ja raksamiehet tulevat siis edelleen etelärajamme läpi ilman testausvelvoitetta, pelkästään vilauttamalla taianomaista CMR-rahtikirjaa. Arvatkaa vaan, ovatko tuon jumalaisen rahtikirjan löytäneet siinä samalla myös muut potentiaaliset koronankuljettajat? Paikalla olevan viranomaisen on sitä paitsi mahdotonta edes valvoa tuon maagisen arvopaperin todenperäisyyttä ilman kunnollisia toimintaohjeita. Tuo varmaankin on juuri sitä ”Huoltovarmuutta”, jolla hallitus asian perustelee ja niin tämä tivoli vaan jatkuu jatkumistaan. Sitä paitsi: Miten Virosta tulevalle rekkakuskille asetettava testausvelvoite vaarantaisi Suomen huoltovarmuuden? Testi veisi mahdollisesti vartin (mikäli negatiivista testitulosta ei olisi jo valmiina) ja kuski lähtisi takaisin laivaan auton odottaessa tervettä kuljettajaa mikäli tulos olisi positiivinen – eikö?

Vastuuta testauksesta ja toimenpiteistä on palloteltu suuntaan ja toiseen: Varustamoille, kaupungeille ja Avi:lle, mutta toteutus ei näytä tehokkaalta vieläkään – vaikka asiaa on jahkattu kuukausitolkulla. Etelä-Suomen Avi:n ylijohtaja Merja Ekqvist kertoi Talouselämässä 09.03.21, että ”Maahantulijat testataan tällä hetkellä varsin kattavasti. Olemme antaneet kunnille määräyksen järjestää rajoilla terveystarkastukset, mutta ne ovat yksittäisille ihmisille vapaaehtoisia. Tartuntatautiviranomainen eli lääkäri arvioi terveystarkastuksen sisällön.”

Valtakuntamme raja vuotaa siis koronaa rankasti edelleenkin: Oman näkemykseni mukaan pitkälti siksi, ettei satamissa ja lentokentällä palvelevaa Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa vieläkään kunnolla hyödynnetä operatiivisessa koronataistelussa: Käytännön toimenpiteistä ja valitettavasti enemmän tai vähemmän näennäisestä koronanpysäytyksestä vastaavat ainoastaan virastojen, kaupunkien ja kuntien paikalle loihtimat tytöt ja pojat kojuineen ja heijastinliiveineen – samalla kun sotilaallisesti organisoitu ja vahvoilla resursseilla varustettu rajaviranomainen kärsii työtehtävien puutteesta matkustajaliikenteen vähäisyyden takia. En ymmärrä! No eivät muuten ymmärrä monet rajanylityspaikalla palvelevat entiset kolleganikaan, joilla olisi valmiina koronataisteluun sopivat työkalutkin: Pikakäännytys ja Rajavartiolaki. Mikäli hallituksen tarkoitus olisi ihan aikuisten oikeasti pitää koronavirus variantteineen Suomen rajojen ulkopuolella, olisi operaatiota toteuttamassa ja valvomassa rajaviranomainen.

Jos selitys edelleenkin on se, että rajatarkastuksen tehtävä on ainoastaan tarkastaa tulijan maahantuloedellytykset, niin miksi tässä historiallisessa ja kansakuntaamme ennennäkemättömällä tavalla koettelevassa tilanteessa vaatimusta koronatestauksesta / negatiivisesta testituloksesta ei yksinkertaisesti lisätä maahantuloedellytyksiin? Ovatko Schengen- ja Eu-alueen matkustusvapaudesta nauttivan koronankantajan ihmisoikeudet siis todellisuudessa suuremmat kuin rajoituksissa kituvan suomalaisen yrittäjän, kotonaan eristyksessä olevan seniorin tai riskiryhmäläisen? Iltalehti uutisoi 28.03.21 että ennakkotestivaatimusta ei ole tulossa lainsäädäntöön, eikä hallitus aio antaa asiasta esitystä eduskunnalle. ”Sen sijaan STM valmistelee ohjauskirjettä kuntiin ja aluehallintovirastoihin”. Hohhoijaa.

Suomessa on nyt rokotettu suurin osa riskiryhmäläisistä ainakin kertaalleen – mutta samalla kenties tuudittauduttu vaaralliseen illuusioon: Hus:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoi pelkäävänsä nykyisten rajanylityskäytäntöjen riittävyyttä sekä piti mahdollisena rokotteelle vastustuskykyisen variantin leviämistä tämän takia. ”Silloin iso osa rokotussuojasta menetetään ja koko homma joudutaan aloittamaan uudestaan”, jatkoi Lehtonen Twitterissä 21.03.21.

Hu-huu, hallitus: Tarttisko tehdä jotain??

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, pakkotestaus, viro, rekkakuski, rakennusmies

Vuoden -21 yleisötapahtumat - epävarmuuden varjossa

Keskiviikko 17.3.2021 klo 5:50 - Antti

Tällä hetkellä eletään melkoista epätietoisuuden vaihetta varsinkin tulevan kesän tapahtumien suhteen: Muutamia festivaaleja on jo peruttu, mutta useimmat suuret festivaalit elättelevät edelleen toiveita ja suuria budjetteja esiintyjiin satsaavat joutuvat buukkaamaan esiintyjävaraukset tietysti hyvissä ajoin - vaikka jokainen tietää kaiken riippuvan ainoastaan yhdestä asiasta: Koronasta.

Allekirjoittaneelle on tullut tiedusteluja mahdollisiin turvallisuusjärjestelyihin tulevalle kesälle ja paljastetaanpa tässä nyt eräs tulevaisuudensuunnitelma: Akondis on ollut ja tulee olemaankin lähinnä yhden miehen turvallisuuskoulutus/-asiantuntijatehtäviin tähdätty yritys - ja tulee sellaisena näillä näkymin pysymään tulevaisuudessakin. Matkan varrella on kuitenkin tullut selväksi, että tilausta olisi myös ripeisiinkin toimeksiantoihin pystyvälle ja valikoidulle ryhmälle järjestyksenvalvojia/ vartijoita - ja sitä varten olemme parhaillaan laittamassa pystyyn omaa yritystään (jota varten piti vielä opiskellakin tuo Tveat - eli vastaavan hoitajan pätevyys). 

Tuosta hommasta lisää lähiaikoina. Näillä näkymin meillä on jo kesällä -21 resurssit tarjota turvallisuussuunnittelu ja -henkilöstö pikaisestikin pystyyn potkaistaviin tapahtumiin about avaimet käteen - periaatteella. Niin että kysellä saa jo valmiiksi - jos vaikka hommat sattuvat aukeamaan jo tulevaksi kesäksi?

Eletään toivossa ja pelätään pahinta. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisötapahtumat, festivaalit, järkkärit, turvallisuus

Turvallista joulua!

Tiistai 22.12.2020 klo 8:56 - Akondis

Joulupukki.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvallisuus, joulupukki, tonttu, uusivuosi, 2021

Siirretty koronarajoitusten takia: Voimankäytön lisäkoulutus Helsingissä.

Sunnuntai 25.10.2020 klo 9:51 - Akondis

Edit 28.11.20: Koronapirulainen pakottaa lykkäämään aloitusta eteenpäin (arviolta Tammi-Helmikuulle 2021). Koulutus järjestetään oitis kun koronatilanne ja rajoitukset sen turvallisesti mahdollistavat.
Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan tällä ja Turvatrettonin (www.turvatretton.fi) sivulla oitis kun ne selviävät. Ennakkoon jo ilmoittautuneiden lisäksi mukaan mahtuu muitakin.
Olkaa kuulolla ja pysykää terveinä! Mukavaa joulunodotusta koronakoettelemuksista huolimatta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
No nyt varmistui paikka - ja hyvä paikka varmistuikin!
 
Harvinaista herkkua tarjolla: Spesiaalikoulutus niille, JOILLA ON VOIMASSAOLEVA JV-KORTTI - ja jotka joutuvat nyt tai tulevaisuudessa työskentelemään vaativissa turvallisuustehtävissä.
 
Osallistujia otetaan vain rajoitettu määrä (max. 10 hlöä / kouluttaja).
 
Huom: Koulutuksen kautta mahdollisuus valikoitua myös tuleviin työtehtäviin yrityksemme kautta.
Alkuperäinen ilmoitus alla:
Huom! Järjestämme Järjestyksenvalvojan erityisen voimankäytön jv16h koulutuksen 29.11 ja 6.12 klo 12.00 alkaen. Koulutuspaikka on Helsingissä Herttoniemessä Mekaanikonkatu 15 Rebelin tilat.
Hinta 130,00€+ Alv 24% / koulutettava.
Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset Hannu 0405747613
hannu.kauppinen@13turvatretton.fi tai antti@akondis

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi, turvallisuukoulutus, turvallisuus, uhkatilanne

Käyntikortti

Keskiviikko 30.9.2020 klo 21:51 - Akondis

Akondis_kayntikortti_2020.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi

Turvallisuusalalle koulutettavan peruspilarit

Perjantai 21.8.2020 klo 7:59 - Akondis

Harkitsetko työuraa vartijana tai järjestyksenvalvojana? – Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon, kerrotaan Sisä-Suomen poliisilaitokselta

Oletko kiinnostunut urasta turvallisuusalalla? Sisä-Suomen poliisilaitos on koonnut tietopaketin siitä, mitä vaaditaan jos mielit alan ammattilaiseksi.

VARTIJAKSI TAI JÄRJESTYKSENVALVOJAKSI voidaan hyväksyä 18 vuotta täyttänyt, vaadittavan koulutuksen suorittanut henkilö, joka on rehellinen, luotettava ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva.

SOVELTUVUUSHARKINNAN YHTEYDESSÄ huomioitavat seikat saattavat tulla monille alasta kiinnostuneille yllätyksenä. Omasta mielestä vähäpätöiset tai entiseen elämään kuuluvat toilailut voivat kuitenkin muodostaa esteen turva-alan lupia haettaessa suhteellisen pitkälläkin tarkastelujaksolla tekojen luonteesta tai niiden määrästä riippuen.

REHELLISYYTEEN, luotettavuuden ja sopivuuteen vaikuttavia seikkoja ovat esimerkiksi päihteiden käyttö tai niihin liittyvät rikokset, väkivaltaista käyttäytymistä osoittavat teot sekä esim. näpistys-, petos- tai muut omaisuusrikokset.

Merkitystä on myös terveydentilaan ja tehtävien edellyttämiin fyysisiin ominaisuuksiin ja toimintakykyyn liittyvillä seikoilla sekä elämäntavoilla ja asenteilla. Erityistä huomiota kiinnitetään sellaisiin todettuihin ja epäiltyihin rikoksiin tai väärinkäytöksiin, jotka osoittavat hakijan olevan sopimaton toimimaan yksityisen turva-alan tehtävissä.

LOPUTTOMIIN EI menneistä virheistä kuitenkaan tarvitse kärsiä. Lupapalvelun henkilökunnalta saa neuvoja yleisistä hyväksymisperiaatteista ja niihin vaikuttavista seikoista, mutta kyseessä on aina tapauskohtainen kokonaisharkinta, joka voidaan tehdä vasta sitten, kun hakemus on jätetty

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi, turvallisuukoulutus, turvallisuus, uhkatilanne

Akondis sponsorihommissa

Keskiviikko 29.7.2020 klo 15:42 - Akondis

IMG-20200721-WA00024.jpg

Yrityksen 1. sponsorointisopimus on valmis:

Akondis tukee perintekästä ja hienon historian omaavaa jalkapalloseuraa: Halkian Alku ry:tä (U13- joukkuetta) - ja saa vastalahjaksi pienen hihamainoksen (kuva).

Halkian alusta on muuten ponnistanut maailmalle mm. tämänhetkisen miesten A-maajoukkueen toppari Paulus Arajuuri.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Halku, halkian alku, jalkapallo, futisjuniori, pornainen

Järkkärikurssi Nikkilässä

Tiistai 19.5.2020 klo 15:21 - Akondis

Edit 22.06.20: Kurssin aloitusajankohta siirtyy syksymmälle

Pikalähtö: Järjestyksenvalojakurssi Nikkilässä 23.- 28.06.20 - Mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä (tätä kirjoitettaessa puolet puuttuu).

Hinta: 200,- / hlö (sis. Alv).

Ilmoittautumiset asap: Antti@akondis.fi

Kyseessä on siis järjestyksenvalvojan peruskurssi (Jv-40h).

Kurssille voi osallistua jo alaikäisenä, mutta Jv-korttia voi hakea vasta täysi-ikäisyyden (18) saavutettuaan. Yläikärajaa ei järjestyksenvalvojalla ole - toisin kuin esim. vartijalla (68).

Kurssin hyväksytysti suorittanut voi toimia järjestyksenvalvojana yleisötilaisuuksissa. Kurssin suorittamisesta on hyötyä myös mahdollisia turvallisuusalan jatko-opintoja varten.

Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä (max. 40 hlöä).

Aloitusajankohta (alustavasti) tiistaina 23.06.2020. 

Tarkempi aika ja paikka varmistetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti.

Heinäkuun -20 aikana on mahdollisuus myös toiselle kurssille Itä-Uudenmaan alueella: Ideoita otetaan vastaan.

Ps. Akondis järjestää loppukesällä voimankäyttövälinekoulutuksen Jv-kortin jo suorittaneille.

Ilmoittautumiset / tiedustelut: antti@akondis.fi

www.akondis.fi

Jv-kortti_kuva.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi

Eräänlaista yrittäjyyttä tuokin

Sunnuntai 26.4.2020 klo 20:13 - Akondis

KYSYIMME ASIANTUNTIJALTA: OTSO MANNINEN

Rikollisille koronavirus on uusi tapa tienata – "Mitä enemmän aihe herättää tunteita, sitä helpommin ihmiset ovat höynäytettävissä"

Pandemia on antanut monenlaisille huijareille uusia mahdollisuuksia.
Disinfomaatio on tahallista väärän tiedon levittämistä ja misinformaatio tahatonta. Rikolliset käyttävät disinformaatiota tietojen kalasteluun ja muuhun huijaamiseen.

Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli Otso Manninen, miksi rikolliset levittävät koronaviruksesta väärää tietoa?

”Usein taustalla on taloudellinen motiivi tai oman asian edistäminen. Väärä tietosisältö ei aina ole edes pääasia, vaan se on keino houkutella ihmisiä lataamaan sovellus tai klikkaamaan tietylle sivustolle.

TALOUDELLISTEN HUIJAUSTEN TAKANA TOIMIVAT KANSAINVÄLISET, JÄRJESTÄYTYNEET KYBER- JA PETOSRIKOLLISUUDEN JENGIT.

Salasanojen ja tunnuksien kalastelu organisaatioiden järjestelmiin on nyt vahva motiivi väärän tiedon levittämiseen. Rikolliset saavat mahdollisuuden laskutuspetoksiin tai pitkäaikaisempiin tietomurtoihin. Myös kiristyshaittaohjelmat ovat maailmalla yleistyneet.

Lisäksi väärää tietoa levitetään oman ideologin tueksi tai tietyn tahon mustamaalaamiseksi. Syytä pandemiasta on yritetty vierittää vaikkapa jonkun tietyn vähemmistön syyksi, ja sitä kautta on pyritty heikentämään yhteiskunnan vakautta ja yhtenäisyyttä.”

Onko viranomaisilla keinoja estää väärän tiedon leviämistä?

”Sitä on vaikea estää, koska se tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Viranomaisten tehtävä on varmistaa, että viranomaislähteistä saa riittävästi oikeaa tietoa. Lisäksi viranomaiset muistuttavat ihmisiä väärän tiedon riskeistä ja kertovat esimerkiksi siitä, minkälaisia rikosilmiöitä koronavirus on aiheuttanut.

Viranomaiset ovat myös lopettaneet sivustoja, jotka on perustettu rikolliseen tarkoitukseen.

Silti rikosten volyymi on nyt kova. Koronavirusaiheisia verkkodomaineja on perustettu kymmeniä tuhansia, ja niistä todennäköisesti jopa puolet liittyvät rikolliseen toimintaan.”

”Epidemian huipun lisäksi rikosten määränkin huippu on vasta tulossa”, keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli Otso Manninen toteaa.

Oliko tällaiseen osattu varautua?

”Poliisin näkökulmasta kyllä. Koronavirukseen liittyvä väärä tieto on vain uusi toimintatapa vakiintuneelle kyber- ja petosrikollisuudelle. Verkossa tapahtuvat huijaukset ovat yhtä vanhoja kuin ihmiskunta: joku yrittää aina hyötyä toisen hädästä, ja mitä enemmän aihe herättää tunteita, sitä helpommin ihmiset ovat höynäytettävissä.

Poliisin ja rikollisten välillä on nyt kovaa kilpajuoksua, ja rikolliset ovatkin jo nopeuttaneet tahtiaan. He pyrkivät saamaan kaiken irti poikkeustilasta ja yhteiskunnan toimintahaasteista. Kansainvälinen viranomaisyhteistyö on kuitenkin ollut tehokasta ja osittain jopa tehokkaampaa kuin ennen pandemiaa.

Koronavirus on kuitenkin sellainen asia, jota länsimaissa ei ole hetkeen koettu, ja se aiheuttaa haasteita.”

Miten lukija tunnistaa väärän tiedon?

”Lähdekritiikki on tärkeää. Missä uutinen tai tieto lukee? Onko se esimerkiksi viranomaislähde tai joku tunnettu, vakiintunut media? Vai onko se joku somessa kiertävä klippi, jonka alkuperä on häivytetty?

Kannattaa myös seurata tunnettuja faktantarkastajia somessa, koska he ovat voineet jonkun tiedon jo vahvistaa tai kumota. Tässä tulee toki olla tarkkana, koska kaikki faktantarkastajinakin esiintyvät eivät sitä välttämättä ole. Pitää siis jaksaa hieman perehtyä, mutta se kannattaa.

Kannattaa myös pohtia, tuntuuko tieto tai uutinen oudolta. Väitetäänkö siinä jotain uskomatonta tai syytetäänkö siinä jotain tiettyä ihmistä tai ryhmää? Jos yhtään tulee sellainen tunne, että asiaa pitäisi selvittää lisää, se kannattaa tehdä.”

Mitä vahinkoja väärä tieto on saanut tähän mennessä aikaiseksi?

”Emme tiedä vielä. On kuitenkin selvää, että esimerkiksi kalastelun ja haittaohjelmien jakamisen välineenä nämä valesivustot ja niihin ohjaavat viestit ovat tehokkaita.

Petosten ja rikosten evoluutio kulkee siten, että uusi temppu puree aikansa, ja sitten ihmiset oppivat. Tämän jälkeen rikolliset keksivät taas jotain uutta, johon osa käyttäjistä haksahtaa. Tämä on ikuista toimintaa, jota viranomaiset yrittävät viestinnällään ja toimillaan hankaloittaa.

Vaikka muita koronavirukseen liittyviä ilmiöitä nähdään jo rikostilastoissa ja niitä on uutisoitukin, varsinaisten valeuutisten vaikutus ei meillä näy rikosilmoitusten määrässä. Organisaatioihin kuitenkin kohdistuu koko ajan tietojenkalastelua ja tietoverkkohyökkäyksiä.”

Miltä tulevaisuus näyttää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nettirikollisuus, petos, hujaus, korona

Ei koske kruunun miestä?

Torstai 2.4.2020 klo 7:46 - Antti

Tätä kirjoittaessani istun kiikkustuolissa ja naatin aamusumppia. Taidanpa jättää pakollisen aamulenkin väliin, koska ulkona on koiranilma - siitä huolimatta että koirani odottavat joka-aamuista traditiota ja vajaan 10 km:n juoksulenkkiä. No: Huomenna mennään tuplalenkki ja tämän päivän energiat säästän päivän hyötyliikuntaan, klapisavottaan talon kulmalla - koska ei ole noita poliisihommiakaan kuulunut (kröhöm).

Joo: Ilmoittauduin tosiaan jo ennen Uudenmaan eristyksen alkua I-U:n poliisilaitoksen päällikölle ja kerroin, että pienen yritykseni koulutustoiminta on koronakriisin myötä jäissä ja ehtisin mieluusti kaivaa poliisihaalarini varastosta, mikäli palveluksiani tarvitaan? Olenhan edelleen kenttäkelpoinen, muodollisestikin pätevä ja vieläpä sivistänyt itseäni turvallisuusalalla parin tutkinnon verran sitten edellisen poliisipalvelukseni 2015. No eipä poliisipäällikkö edes suvainnut vastata postiini, joten ilmeisesti palveluksiani ei kaivattu.

Olin siis ilmeisesti ollut laiska ja huono työntekijä I-U:n poliisilaitoksessa palvellessani - tai sitten em. suhtautuminen liittyy erääseen rikosasiaan, jossa olin asianomistajana oikeusprosessissa (Vastapuolellani oli tuolloin 2-3 merkittävää poliisihenkilöä). Niin ja onhan allekirjoittaneella kieltämättä koko työuransa ollut taakkanaan/ ansionaan kiusallinen tapa sanoa asiat suoraan jopa korkeille esimiehille..

Itse asiaan. Tuossa aiemmassa postauksessani kritisoinkin jo toista entistä työnantajaani surkeasta toiminnasta maahansaapuvien asiakkaiden suhteen itse Koronaviruksen leviämisen ehkäisemistä koskien - ja pysyn mielipiteessäni edelleen: Typerää, edesvastuutonta ja välinpitämätöntä toimintaa.

Viime päivinä on julkisuudessakin ihmetelty sitä, etteivät Uudenmaan tarkastuspisteillä asiakkaiden kanssa kommunikoivat poliisit ole käyttäneet kasvomaskeja. Poliisipäällikkö näytti perustelevan toimintaa sillä, että se olisi terveysviranomaisien ohjeistuksen mukaista - häh? Saa kai näin vaarallisessa asiassa käyttää jo omaakin järkeä, ellei sitä terveysviranomaisella ole riittävästi? Eikös viranomaisen toiminnan tulisi olla pikemminkin esimerkillistä ja motivoida tavallista tallaajaa toimimaan samoin?

Toivottavasti tässä ei sentään ole kyseessä mittakaavaltaan samanmoinen typeryys kuin tuossa aiemmin mainittu lentoaseman episodi toisen Sisäasianministeriön alaisen toimijan toimesta. Poliisillahan on tunnetusti kova imago: Olettamus on ilmeisesti, ettei piinkova konstaapeli suostu olemaan aivan viruksen ulottuvilla hölmöjä ja itsepäisiä, suljetulle alueelle pyrkiviä autoilijoita ohjeistaessaan.

Tähänastisen tiedon ja Suomessakin jo tehtyjen kohtalokkaiden virheiden perusteella luulisi jo poliisinkin suhtautumisen Koronaviruksen leviämismahdollisuuteen olevan vähintäänkin riittävän varautunut - kaiken varalta.

Liikennettä ohjaava ja autossa istuvaa asiakasta lähietäisyydeltä ohjeistava konstaapeli nimittäin joutuu väkisinkin toimimaan potentiaalisella tartuntaetäisyydellä asiakkaastaan.

Sama toisin päin: Mahdollisesti oireettomana virusta kantava konstaapeli pystyy ilman kasvomaskia toimiessaan tartuttamaan (huomaamattaan) työpäivän aikana aikamoisen monta autoilijaa - eikö?

Alla muutaman päivän takainen uutispoiminta aiheesta:

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/poliisi-selittaa-miksei-kayta-kasvomaskeja-uudenmaan-rajan-tarkistuspisteilla-ymmarramme-tiella-liikkujien-huolen/44dd0fb3-4693-4ceb-a343-85b1dd68b141

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koronavirus, kasvosuojus, uusimaa, sulku, eristys

Rajat kiinni - melkein

Keskiviikko 25.3.2020 klo 8:39 - Antti

Tuossapa liitteenä kenttätason kavereiden kokemus käytännöntoimista, joilla valtiomme käy kansan mielikuvissa sotaan koronavirusta vastaan - Jyhkeän poikkeustilamme suomin ankarin valtuuksin.
 
Suomineidon rajathan on nyt poikkeuksellisesti lyöty kiinni - Vai onkohan sittenkään?
 
Ainakin ulkomailta lentävät matkustajat ovat kuulemma juoksennelleet terminaalissa missä sattuu ja poistuneet ilman valvontaa kuka minnekin. Ei siis mikään ihme, jos pari virusta on lipsahtanut sisämaahankin: Näennäisesti suljetulle rajavyöhykkeelle ne eivät nimittäin tuolla vauhdilla ole ehtineet tipahtamaan.
 
Valtion haalareta on tosiaan nyt katukuvissa normaalia enemmän - veronmaksajan mielihyväksi - mutta mihinkäs heillä on todellisuudessa edes halutessaan mahdollisuus puuttua? Niinpä:
 
Schengenalueelta ja Euroopan sisältä saapuu lentoja edelleen, eikä niistä tulevia matkustajia vieläkään rajaviranomaisten toimesta mahdollista tarkastaa kuin pistotarkastuksilla - eikä silloinkaan muuten kuin matkustusasiakirjojen takia (onko passi / kuvallinen henkilökortti voimassa?). Mitään Korona-/tartuntatautilakia ei ainakaan minun tietääkseni edelleenkään ole erikseen olemassa tähän tilanteeseen liittyen.
 
Sama symbolinen tilanne lienee myös valtakuntamme länsirajalla, joka siis on suljettu
 
Toisaalta: Kuka rajaviranomainen haluaisi noilla tiedoilla mennä pysäyttämään edes koronahoureessaan maahan saapuvan, litratolkulla hikoilevan ja raatokärpäsparven ympäröimänkään matkustajan - ja miksi? En ainakaan minä vaikka valtion haalareissani rajalinjalla edelleen palvelisinkin - VARSINKAAN ILMAN TYÖNANTAJAN TARJOAMIA SUOJAVÄLINEITÄ. Edit: Nyt kuulemma oli jo näkynyt kasvomaskikin lasin takana, mutta juna taisi mennä jo.
 
No juu: Haetaanhan niitä reissullaan sairastuneita suomalaisia vielä kotimaahan erikseenkin, joten kai se siiten on vähän myöhäistä rykiä kun..
 
Ps. Tämän saa jakaa vapaasti.
 
Kirjoittaja on turvallisuusalan kouluttaja jolla on 20 vuotta virkakokemusta valtion haalareissa ja vahva näkemys myös ns. näennäisistä virkatoimista.
 
En tunne liitteen kirjoittajaa, mutta teksti on omien tietojeni mukaan - valitettavasti - täysin paikkansapitävää ja perustuu suorittavan henkilöstön antamiin tietoihin.
 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, sisärajatarkastukset, liikkumisrajoitukset

Äly hoi!!

Maanantai 23.3.2020 klo 7:48 - Akondis

Koronaviruksesta on jo toitotettu taukoamatta viikkotolkulla ja synkkääkin synkempiä uutisia pukkaa joka kanavalta oitis, jos töllön erehtyy aukaisemaan.

Vaahtoaminen ja esimerkiksi valtiollinen hyysääminen tuntuvat liioittelulta, sillä osaahan jokainen ajatella omilla aivoillaan - vai osaako sittenkään? Eilen taisin itse hoksata pari asiaa, joihin taudin leviäminen, vaarallisuus - ja jopa tappavuus perustuu:

Case 1) Oma ajokortti-ikäinen juniorini kuuluu astmaatikkona riskiryhmään sekä on jo hiljalleen itsekin tiedostanut koronaviruksen vaarallisuuden itselleen - sekä malttanut pysyä suositusten mukaisesti kotona VÄLTTÄEN FYYSISIÄ TAPAAMISIA kavereidensa kanssa: No iltamyöhällä pöristeli pihaamme (itselleni) tuntematon auto, josta pomppasi ulos kolme kaverusta - jotka tietysti pikimmiten olivat suurin piirtein halaamisetäisyydellä ulos vastaan pötkineen juniorimme kanssa... Että oliko kyseessä potentiaalinen koronaviruksen tartuntatilanne? Niinpä. Tuskin kukaan kylään tulleista oli itse riskiryhmässä - tai tuossa iässä koki ainakin itse olevansa enemmän tai vähemmän haavoittumaton. Hyväntahtoisten kyläilijöiden olisi tullut kuitenkin jo etukäteen punnita riskit, joita mahdollinen vierailu saattaisi pahimmillaan aiheuttaa: Jopa pidemmällä kuin itse vierailun kohdehenkilössä.

No eihän kaikkea sosiaalista kanssakäymistä voi - eikä pidäkään kieltää ja tuskin tuossa tilanteessa todellista tartuntariskiä sisältyi. Riskien tiedostamattomuus ja vähättely kuitenkin saattavat olla juurikin se reitti, jota pitkin virus on päässyt leviämään jo hallitsemattomaksi ja maailmanlaajuiseksi Pandemiaksi.

Case 2) Hra X palasi reissulta Usa:sta muutama päivä takaperin - sairaana. Kuulin asiasta toiselta isännältä (joka itse taas sattuu kuulumaan riskiryhmään): Eli reissulta sairaana palannut kaveri oli ehtinyt piipahtamaan naapurinsa juttusilla - ja vielä paikallisessa kaupassa ennen sairasvuoteelle kaatumistaan. 

Mahtoivatkohan nuo olla valtakunnan, läänin, kunnan - tai edes kylän ainoat vastaavanlaiset tapaukset?

Kuvahaun tulos: koronavirus wikipedia

On se vaan pirullisen ovela virus: Toivottavasti ei vielä kuitenkaan viisaampi kuin ihmiskunta, mutta eipä se enää taida kaukana olla sekään.

Ajatelkaa siis ainakin nenäänne pidemmälle - tai mieluummin vielä naapurinkin nenää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Koronavirus

Järkkärikurssi verkossa?

Maanantai 16.3.2020 klo 9:01 - Akondis

Korona on saanut jo aikamoiset mittasuhteet ja suurin osa Euroopan maista taitaa jo tätä kirjoittaessani olla laittanut ovensa säppiin. Tälllä menolla Suomenkin on seurattava perässä: Laitettava sisärajansa kiinni ja suljettava koulut. Myöhemmin selviää sitten toimenpiteiden tehokkuus - ja valitettavasti myös viivyttelyn/ toimimattomuuden turmiollisuus.

Koulutustilaisuuksia on peruttu joka puolella ja sama koskee myös turvallisuuskoulutuksia.

Akondis valmistautuu siihen, että osa tulevista koulutustilaisuuksista tullaan pitämään verkkokoulutuksena - mikäli se vallitsevan tilanteen takia on välttämätöntä.

Seuraava Järjestyksenvalvojan peruskurssi alkaa Vantaalla 24.03.2020 klo 17. Aloitus ja tarvittaessa teoriaosuudet jatkossakin toteutetaan verkkokoulutuksina siihen saakka että tilanne sallii fyysiset kokoontumiset. Kurssikokonaisuuteen kuuluva voimankäyttöosio tullaan järjestämään myöhemmin sopivana ajankohtana, jolloin kaikkien on pystyttävä olemaan fyysisesti paikalla ja harjoituskuntoisina.

Ilmoittautumiset: antti@akondis.fi /0449867349

Jv-kortti_kuva.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi

Voimankäyttö sallittu juu...

Tiistai 3.3.2020 klo 9:30 - Akondis

Jokunen aika sitten tuli korviini tieto että ala-asteen opettajia (joista suurin osa sukupuoleltaan naisia), oli ohjeistettu tarvittaessa ryhtymään voimankäyttöön työtehtävissään: Syynä paikallisesti havaittu "buumi", jossa eräiden oppilaiden oli todettu kantaneen mukanaan teräaseita.

Täh: Siis teräaseita koulussa? Ala-asteikäisillä oppilailla? HÄH?

Kysyin asiasta maininneelta opettajalta: "Miten lähtisitte ottamaan teräaseen pois oppilaalta ja käyttämään voimaa ohjeistuksenmukaisesti?".

Niinpä: Kukaan ei ollut koskaan kouluttanut em. opettajalle mitään aiheeseen liittyvää - eikä moinen tehtävä aivan vaaraton rutiinitoimenpide olisikaan. Mielestäni kyseessä on perusteltu, mutta käytännössä järkyttävän vaarallinen ohje käytännössä toteutettavaksi - varsinkin naisopettajalle, joka saattaa olla jo fyysisiltä ominaisuuksiltaan heikompi kuin voimankäytön kohde (jolla on vieläpä teräase hallussaan)!

Olen nimittäin itse joutunut aiemmin poliisitehtävissäni käyttämään jopa ampuma-asetta teräaseen poisottamiseksi kohdehenkilöltä - ja toimenpiteeni on todettu lakiopillisestikin perustelluksi teräaseen (puukon) vaarallisuuden takia: Vaikka poliisilla sentään on päällään suojaliivit ja käytössään voimankäyttövälineet - sekä tietysti koulutus niihin. Opettaja joutuu siis kohtaamaan mahdollisen uhkatilanteen moninverroin vaarallisempana - olkoonkin, että kohdehenkilö tässä tapauksessa todennäköisesti on vielä lapsi/ nuori henkilö.

Nykyisessä toimenkuvassani olen kouluttanut jo usean alan ammattiryhmiä ja mm. eri sektoreiden opettajia. Mielestäni uhkaavan henkilön kohtaamiskoulutus on välttämätön jokaiselle opetusalalla työskentelevälle: Koko työyhteisön turvallisuuden takaamiseksi yhä vaativammaksi muuttuvassa tehtäväkentässä.

Perusopetuslakiin on tosiaan kirjattu pykälä voimankäytöstä ja esineiden poisotto-oikeudesta. Kyseessä on kuitenkin jopa hengenvaarallinen tilanne, joten helpommin sanottu kuin tehty: Pitäisiköhän kuitenkin ensin hieman harjoitella? Alla lakiteksti ja aiheeseen liittyvä juttu (linkki):

36 d § (30.12.2013/1267)
Oikeus ottaa haltuun esineitä tai aineita

Rehtorilla tai koulun opettajalla on yhdessä tai erikseen oikeus työpäivän aikana ottaa haltuunsa oppilaalta 29 §:n 2 momentissa tarkoitettu kielletty esine tai aine tai sellainen esine tai aine, jolla oppilas häiritsee opetusta tai oppimista.

Jos haltuun otettavaa esinettä tai ainetta hallussaan pitävä oppilas koettaa vastarintaa tekemällä välttää haltuun ottamisen, rehtorilla tai koulun opettajalla on oikeus käyttää sellaisia esineen tai aineen haltuun ottamiseksi välttämättömiä voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina oppilaan ikä ja tilanteen uhkaavuus tai vastarinnan vakavuus sekä tilanteen kokonaisarviointi huomioon ottaen. Oikeus käyttää voimakeinoja koskee vain oppilaan omaa tai muiden turvallisuutta vaarantavia esineitä tai aineita sekä esineitä tai aineita, joita käytetään oppimisen tai opetuksen häiritsemiseen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-varoittaa-hurjasta-ilmiosta-lapset-ja-nuoret-kantavat-koulurepuissaan-jopa-ramboveitsia-nuorin-teraasetta-mukanaan-pitanyt-vasta-8-vuotias-lapsi/7629402#gs.yq1nrw

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ala-aste, teräase, puukko, puntari

Järkkärikurssi Uudenmaan alueella Maaliskuussa 2020

Torstai 20.2.2020 klo 13:18 - Akondis

Kyselyjä ja alustavia ilmoittautumisia on jo tippunutkin, mutta:

Akondis järjestää Jv-kurssin Uudenmaan alueella Maaliskuussa 2020. Kurssi on tilattu järjestön toimesta, mutta mukaan mahtuu max 20 hlöä lisääkin.

Tarkempi paikka ja ajankohta julkaistaan heti kun se varmistuu.

Lisätietoja www.akondis.fi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi

Järkkärikurssi Lohjalla 28.01.20 alkaen

Tiistai 21.1.2020 klo 8:11 - Akondis

Jv-kurssi (40h) Lohjalla alkaa tiistaina 28.01.20 iltaopetuksena

Kurssi on yhdistyksen tilaama, mutta mukaan mahtuu max. 10 henkilöä lisää.

Tarkemmat tiedot henkilökohtaisesti ilmoittautuneille.

Hinta 180,- (sis. Alv)

Ilmoittautumiset/ tiedustelut asap: antti@akondis.fi

Lisätietoja järjestäjästä: www.akondis.fi

Jv-kortti_kuva.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lohja, Järjestyksenvalvojakurssi, järkkärikurssi, järjestysmies, järjestysmieskurssi

2020 is here!!!

Keskiviikko 1.1.2020 klo 17:07 - Akondis

Onnea uudelle vuodelle ja oikeastaan samalla koko vuosikymmenelle 2020!
 
Kiitokset oleville - ja terveiset tuleville asiakkaille:
Kalenterissa on hyvin tilaa uusille turvallisuuskoulutuksille ja järjestyksenvalvojakursseille..
www.akondis.fi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvää uutta vuotta, 2020, turvallisuus

Vanhemmat kirjoitukset »