Rasistin leiman pelko

Torstai 13.7.2017 klo 23:17 - Antti

Sattuipa tänään - taas - korvaan niin että vihlaisi: Kuuntelin autoillessani uutisista että raiskausrikosten todettiin suorastaan lisääntyneen räjähdysmäisesti jossain kolkassa valtakuntaamme.

No mikrofonin varteen oli saatu houkutelluksi jonkin sortin dosentti kommentoimaan tilannetta ja sen syitä. Näin entisenä virkamiehenä olisin voinut olettaa dosentin rohkenevan ottaa ainakin hieman esille viime vuosien maahanmuuton. No dosentti kakisteli parin minuutin verran ja kykeni toteamaan, että syynä on lähinnä se että raiskausrikoksista ilmoitetaan nykyisin herkemmin viranomaisille...

Joissakin tiedotusvälineissähän on jopa rohjettu hieman arvuutella, olisiko väärin perustein tapahtuvalla maahanmuutolla sittenkin jotain vaikutusta siihen että seksuaalirikoksia tapahtuu niin runsaasti. Ei sillä, että asioista sen enempää puhuttaisiin - eikä tuntomerkkejä tekijästä varsinkaan uskalla kukaan kertoa: Ei poliisikaan. Surullisena seurasin Helsingin Sanomienkin informaatiota muutama päivä takaperin tapahtuneesta 16-vuotiaan tytön (törkeästä) raiskauksesta Helsingissä. HS halusi ilmaista asian, että "16-vuotiaaseen tyttöön käytiin käsiksi". Joka toisessa numerossa muistetaan kuitenkin ikäänkuin tasapainotuksena kertoa huomattavan tarkasti jonkun maahanmuuttajan kokemista vääryyksistä Suomessa. Mielestäni HS:n ja Ylen kaksinaamainen moraali ja tosiasioiden piilottelu vain lisää todellisen rasismin mahdollisuutta. Samat säännöt ja samat rangaistukset tulisi olla jokaiselle kulttuurista ja asemasta riippumatta.

Just. Taisinpa polkaista kaasua hieman reippaammin seuraavassa risteyksessä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rasismi, maahanmuutto, mamu, suvaitsevaisuus, hyväuskoisuus