Mukavaa, rauhallista - JA TURVALLISTA joulua!

Keskiviikko 5.12.2018 klo 11:09 - Akondis

Vasynyt_pukki.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: glögi, pikkujoulu, känni, turvallisuus, joulupukki

Luentoa pukkaa

Torstai 17.8.2017 klo 12:12 - Antti

Tulipas aloitetuksi Akondiksen turvallisuusluennotkin! Kylmää hikeä pukkasi valmistautuessa, kun kuulijakuntana olivat vielä ne kaikista hankalimmat opetettavat: Pedagogit. Olo ennen luentoa oli siis vähän tuollainen kuin alla olevassa kuvassa.

Noo: Vartin nikottelun jälkeen homma rupesi luistamaan vanhaan malliin ja aika tyytyväisiä taisivat keskimäärin olla kuulijatkin: Teemana oli uhkaavan henkilön kohtaamiseen valmistautuminen ja tilanteen hallinta.

Parin tunnin paketti teoriaa ja käytäntöä tuntuu olevan sopiva satsi yhteen kyytiin. Meni vähän pitkäksikin, kun lehtori vähän itsekin innostui näyttämään poliisiseikkailuista ja kamppailulajipuolella selkäytimessä edelleen olevia perushallintaotteita.

Sapluuna aikuisia varten tuntuu siis olevan kasassa. Tämän viikon aikana selviää, millaista sapluunaa tarvitaan nuorille: Akondis järjestää 1. itsepuolustuskurssin 12-16-vuotiaille nuorille Pornaisissa 22.-23.08.17. Ikä on hankala ja kynnys korkea: Tiedän. Pläjäytin kuitenkin hinnan niin edulliseksi, ettei sen ainakaan pitäisi olla liiallinen kynnys. Kahtellaan kuinka käy.Turvallisuusluentokuva2.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvallisuus, esitelmä, luento, vaara, uhka, hallinta

Mäntsälä mielessäin

Maanantai 22.5.2017 klo 10:10 - Antti

Eilen oltiin apulaisen (8-v) kanssa Mäntsälän kesän avauksessa esittelemässä Akondista.

20170521_1330002.jpg

Kyllä oli kelit kohdillaan, sillä paikkamme oli varsinainen Solarium: Käsivarret ovat kuin keitetyt ravut tätä kirjoittaessani. Taisivat muuten illalla uutisissa kertoa, että Mäntsälä oli ollut Suomen lämpimin paikka (22.9 c). Ilmankos kuumottaa...

Kiitos mäntsäläläisille hyvistä mielipiteistä ja turinatuokioista. Taustalla metelöinyt Huutokauppakeisari varasti välillä julmasti kansalaisten huomion, mutta kyllä niitä ihmisiä riitti muillekin. Väitän sitä paitsi, että minä kauppasin ihmisille huomattavasti tärkeämpää asiaa kuin käytettyä irtaimistoa: Turvallisuutta.

Arpajaisissa oli palkintona Kodin turvallisuuskartoitus ja osallistumiskuponkejakin kerääntyi mukavasti - vaikkei mainostaminen tainnut olla vielä Akondiksen vahvin osa-alue (kröhöm)..

20170522_090614.jpg

1-vuotias onnetar suoritti suoritti oikeaoppisen ja tasapuolisen arvonnan 22.05.17. Kiitos osallistujille ja onnea arvonnan voittajalle, Marjatta Jokiselle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Akondis, Mäntsälä, Turvallisuus, Kesä

Vantaan valepoliisit

Perjantai 12.5.2017 klo 13:53 - Antti

HS:ssa oli taas eilen (11.05.17) juttu valepoliiseista: 

23- ja 35- vuotiaat miehet olivat menneet vanhuksen kotiin Vantaalla ja pyytäneet saada vettä autoonsa. Tämän jälkeen he olivat selvittäneet vanhuksen puhelinnumeron ja myöhemmin soittaneet tälle esittäytyen poliiseiksi sekä kertoneet poliisin tulevan pian vanhuksen ovelle. Poliisiksi esittäytynyt mies tulikin pian ovelle ja pyysi valokuvata vanhuksen koruja...

Tarina ei kertonut kuinka koruille kävi, mutta miehet olivat vieneet vanhuksen kädestä kirjekuoren jossa oli ollut rahaa 22500 euroa ja poistuneet autoon.

Rikoslain mukaan kyseessä oli Törkeä varkaus, koska kyseessä oli erittäin arvokas omaisuus. Tekijät saivat kuitenkin tuomion ainoastaan "tavallisesta" varkaudesta, koska he olivat yllättyneet kirjekuoressa olleen rahasumman suuruudesta.

Eikös autoilijankin pitäisi tällä perusteella tasapuolisuuden vuoksi saada pienemmät sakot ylinopeudesta. "Yllätyin siitä, että autoni kulki noin kovaa..".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turvallisuus