Etsintäkokemuksia

Keskiviikko 20.9.2017 klo 9:55 - Antti

Lämpökameravarustus oli mukana henkilöetsinnällä ensimmäistä kertaa. Erottelukyky todettiin jopa oletettua paremmaksi, sillä kohteiden tunnistamiset voitiin suorittaa tarvittaessa matalalta ja lähes äänettömästi. Samalla alueella etsintöihin osallistunut Super Puma - helikopteri aiheuttikin sitten hieman enemmän ääntä ja uniongelmia alueen asukkaille aamuyöllä. Taisivatpa kustannukset veronmaksajallekin olla hieman korkeammat...

Akondiksen lämpökuvaus on edullista ja siirrettävissä kohteeseen tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Ilmojen kylmentyessä on jokainen hukattu minuuttikin liikaa silloin kun henki ja terveys ovat vaarassa.

Liitteenä olevassa kuvassa on ilmakuvausvarustus kuljetusalustallaan repussa. Toisessa kuvassa on n. 15 kg painava eläin 30 m etäisyydeltä: Lämpökuvattuna + 5 c lämpötilassa.

Lämpökuvauksen kannalta sään kylmenemisestä on kuitenkin hyötyäkin, sillä lämpötilaerojen kasvaessa kameran erottelukyky paranee entisestään. Rakennusteknisissä tarkastuksissa lämpövuotojen havaitseminen helpottuu myös, sillä lämmityksestä karkaava ilma heijastuu kamerakuvaan paremmin.

Niin ja mainostetaanpas vielä: Kenellä Rpa-kuskilla on lentolupakirja, vahva ammattikokemus henkilöetsinnöistä, lämpökameratekniikasta ja viranomaisyhteistyöstä? Akondiksella on.

Henkilön Akondis kuva.
Henkilön Akondis kuva.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lämpökamera, lämpökuvaus, henkilöetsintä