Akondis täydensi osaamistaan

Maanantai 12.6.2017 klo 13:10 - Antti

Tulipas oltua viime viikolla mielenkiintoisessa koulutuksessa: Puhejudossa. Mielenrauha oy on entisen poliisikollegani Totti Karpelan luotsaama yritys, joka tarjoaa asiantuntemusta ja koulutusta ristiriitojen ratkaisuun pehmeillä keinoilla.

Tavallisessa Judossahan pyritään hyödyntämään hyökkäävän vastustajan liike-energiaa ja massaa, väistämään hyökkäys ja kampittamaan tämä kanveesiin maan vetovoiman avulla. Puhejudossa sama asia suoritetaan lähinnä henkisellä puolella - ennen kuin fyysinen hyökkäys on ehtinyt tapahtuakaan.

Vaikka olen koko poliisiurani ajan tottunut olemaan "se ilkeämpi ja vaativampi poliisi" partiosta, en ole joutunut fyysisiin kamppailitilanteisiin juuri lainkaan: Jonkunlaista "puhejudo-osaamista" lienen siis hallinnut jo entuudestaan - ehkäpä kamppailulajitaustani takia.

Puhejudo tarjoaa avaimet ristiriitojen ratkaisuun sanallisesti ja elekielen avulla: Enemmän aivojen rassausta ja vähemmän nyrkkien käyttöä. Kiitos erinomaisesta koulutuspaketista, Totti!

20170609_150546-1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustelu, riita, väkivalta

Mäntsälä mielessäin

Maanantai 22.5.2017 klo 10:10 - Antti

Eilen oltiin apulaisen (8-v) kanssa Mäntsälän kesän avauksessa esittelemässä Akondista.

20170521_1330002.jpg

Kyllä oli kelit kohdillaan, sillä paikkamme oli varsinainen Solarium: Käsivarret ovat kuin keitetyt ravut tätä kirjoittaessani. Taisivat muuten illalla uutisissa kertoa, että Mäntsälä oli ollut Suomen lämpimin paikka (22.9 c). Ilmankos kuumottaa...

Kiitos mäntsäläläisille hyvistä mielipiteistä ja turinatuokioista. Taustalla metelöinyt Huutokauppakeisari varasti välillä julmasti kansalaisten huomion, mutta kyllä niitä ihmisiä riitti muillekin. Väitän sitä paitsi, että minä kauppasin ihmisille huomattavasti tärkeämpää asiaa kuin käytettyä irtaimistoa: Turvallisuutta.

Arpajaisissa oli palkintona Kodin turvallisuuskartoitus ja osallistumiskuponkejakin kerääntyi mukavasti - vaikkei mainostaminen tainnut olla vielä Akondiksen vahvin osa-alue (kröhöm)..

20170522_090614.jpg

1-vuotias onnetar suoritti suoritti oikeaoppisen ja tasapuolisen arvonnan 22.05.17. Kiitos osallistujille ja onnea arvonnan voittajalle, Marjatta Jokiselle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Akondis, Mäntsälä, Turvallisuus, Kesä