Rajat kiinni - melkein

Keskiviikko 25.3.2020 klo 8:39 - Antti


Tuossapa liitteenä kenttätason kavereiden kokemus käytännöntoimista, joilla valtiomme käy kansan mielikuvissa sotaan koronavirusta vastaan - Jyhkeän poikkeustilamme suomin ankarin valtuuksin.
 
Suomineidon rajathan on nyt poikkeuksellisesti lyöty kiinni - Vai onkohan sittenkään?
 
Ainakin ulkomailta lentävät matkustajat ovat kuulemma juoksennelleet terminaalissa missä sattuu ja poistuneet ilman valvontaa kuka minnekin. Ei siis mikään ihme, jos pari virusta on lipsahtanut sisämaahankin: Näennäisesti suljetulle rajavyöhykkeelle ne eivät nimittäin tuolla vauhdilla ole ehtineet tipahtamaan.
 
Valtion haalareta on tosiaan nyt katukuvissa normaalia enemmän - veronmaksajan mielihyväksi - mutta mihinkäs heillä on todellisuudessa edes halutessaan mahdollisuus puuttua? Niinpä:
 
Schengenalueelta ja Euroopan sisältä saapuu lentoja edelleen, eikä niistä tulevia matkustajia vieläkään rajaviranomaisten toimesta mahdollista tarkastaa kuin pistotarkastuksilla - eikä silloinkaan muuten kuin matkustusasiakirjojen takia (onko passi / kuvallinen henkilökortti voimassa?). Mitään Korona-/tartuntatautilakia ei ainakaan minun tietääkseni edelleenkään ole erikseen olemassa tähän tilanteeseen liittyen.
 
Sama symbolinen tilanne lienee myös valtakuntamme länsirajalla, joka siis on suljettu
 
Toisaalta: Kuka rajaviranomainen haluaisi noilla tiedoilla mennä pysäyttämään edes koronahoureessaan maahan saapuvan, litratolkulla hikoilevan ja raatokärpäsparven ympäröimänkään matkustajan - ja miksi? En ainakaan minä vaikka valtion haalareissani rajalinjalla edelleen palvelisinkin - VARSINKAAN ILMAN TYÖNANTAJAN TARJOAMIA SUOJAVÄLINEITÄ. Edit: Nyt kuulemma oli jo näkynyt kasvomaskikin lasin takana, mutta juna taisi mennä jo.
 
No juu: Haetaanhan niitä reissullaan sairastuneita suomalaisia vielä kotimaahan erikseenkin, joten kai se siiten on vähän myöhäistä rykiä kun..
 
Ps. Tämän saa jakaa vapaasti.
 
Kirjoittaja on turvallisuusalan kouluttaja jolla on 20 vuotta virkakokemusta valtion haalareissa ja vahva näkemys myös ns. näennäisistä virkatoimista.
 
En tunne liitteen kirjoittajaa, mutta teksti on omien tietojeni mukaan - valitettavasti - täysin paikkansapitävää ja perustuu suorittavan henkilöstön antamiin tietoihin.
 

Avainsanat: korona, sisärajatarkastukset, liikkumisrajoitukset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini