Äly hoi!!

Maanantai 23.3.2020 klo 7:48 - Akondis


Koronaviruksesta on jo toitotettu taukoamatta viikkotolkulla ja synkkääkin synkempiä uutisia pukkaa joka kanavalta oitis, jos töllön erehtyy aukaisemaan.

Vaahtoaminen ja esimerkiksi valtiollinen hyysääminen tuntuvat liioittelulta, sillä osaahan jokainen ajatella omilla aivoillaan - vai osaako sittenkään? Eilen taisin itse hoksata pari asiaa, joihin taudin leviäminen, vaarallisuus - ja jopa tappavuus perustuu:

Case 1) Oma ajokortti-ikäinen juniorini kuuluu astmaatikkona riskiryhmään sekä on jo hiljalleen itsekin tiedostanut koronaviruksen vaarallisuuden itselleen - sekä malttanut pysyä suositusten mukaisesti kotona VÄLTTÄEN FYYSISIÄ TAPAAMISIA kavereidensa kanssa: No iltamyöhällä pöristeli pihaamme (itselleni) tuntematon auto, josta pomppasi ulos kolme kaverusta - jotka tietysti pikimmiten olivat suurin piirtein halaamisetäisyydellä ulos vastaan pötkineen juniorimme kanssa... Että oliko kyseessä potentiaalinen koronaviruksen tartuntatilanne? Niinpä. Tuskin kukaan kylään tulleista oli itse riskiryhmässä - tai tuossa iässä koki ainakin itse olevansa enemmän tai vähemmän haavoittumaton. Hyväntahtoisten kyläilijöiden olisi tullut kuitenkin jo etukäteen punnita riskit, joita mahdollinen vierailu saattaisi pahimmillaan aiheuttaa: Jopa pidemmällä kuin itse vierailun kohdehenkilössä.

No eihän kaikkea sosiaalista kanssakäymistä voi - eikä pidäkään kieltää ja tuskin tuossa tilanteessa todellista tartuntariskiä sisältyi. Riskien tiedostamattomuus ja vähättely kuitenkin saattavat olla juurikin se reitti, jota pitkin virus on päässyt leviämään jo hallitsemattomaksi ja maailmanlaajuiseksi Pandemiaksi.

Case 2) Hra X palasi reissulta Usa:sta muutama päivä takaperin - sairaana. Kuulin asiasta toiselta isännältä (joka itse taas sattuu kuulumaan riskiryhmään): Eli reissulta sairaana palannut kaveri oli ehtinyt piipahtamaan naapurinsa juttusilla - ja vielä paikallisessa kaupassa ennen sairasvuoteelle kaatumistaan. 

Mahtoivatkohan nuo olla valtakunnan, läänin, kunnan - tai edes kylän ainoat vastaavanlaiset tapaukset?

Kuvahaun tulos: koronavirus wikipedia

On se vaan pirullisen ovela virus: Toivottavasti ei vielä kuitenkaan viisaampi kuin ihmiskunta, mutta eipä se enää taida kaukana olla sekään.

Ajatelkaa siis ainakin nenäänne pidemmälle - tai mieluummin vielä naapurinkin nenää.

Avainsanat: Koronavirus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini