Mukavaa, rauhallista - JA TURVALLISTA joulua!

Keskiviikko 5.12.2018 klo 11:09 - Akondis


Tätä kirjoittaessani on meneillään kova polemiikki Oulussa tapahtuneista ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista, joissa turvapaikanhakijoina Suomeen tulleet mieshenkilöt ovat houkutelleen alaikäisiä tyttöjä internetin keskustelupalstojen kautta: Tiedossa on tällä hetkellä useita tapauksia, joissa alaikäiset tytöt on huumattu päihteillä ja sen jälkeen raiskattu usean tekijän toimesta. Nuorin tiedossa olevista uhreista on tällä hetkellä tiedossa olevan materiaalin perusteella 10-vuotias.

Poikkeukselliseksi asian tekee se, että poliisi on tiedottanut asiasta varsin näkyvästi ja jopa varoittanut median kautta nuorten tyttöjen vanhempia "ulkomaalaisten mieshenkilöiden aiheuttamasta vaarasta". Toivottavasti sinisilmäisimpienkin näköelimet nyt aukeavat - edes hiukan ja rikolliset saadaan vastuuseen (ja tämä koskee myös ihan kantasuomalaisia rikoksentekijöitä). 

En pidä itseäni suvaitsemattomana, mutta oma virkakokemukseni valtionhallinnosta (ja ulkomaalaistehtävistä) on karsinut kovalla kädellä liiallisen hyväuskoisuuden. Kun ravintolallakin on lain mukaan oikeus valita asiakkaansa, tulee valtiollakin olla oikeus karsia oikealla asialla olevien maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden siivellä tulleet rikolliset. Toivottavasti valmisteilla olevat lakialoitteet menevät maaliin saakka ja haitallinen aines pystytään poistamaan jo heti rikollisen toiminnan toteamisen jälkeen - tai mieluummin jo ennen sitä. Vielä tällä hetkellähän kielteisenkään oleskelulupapäätöksen saanutta turvapaikanhakijaa ei pystytä poistamaan valtion alueelta.

No se siitä. Osaavat ne kantasuomalaisetkin rikoksia tehdä: Toivottavasti jättävät näin joulun alla kuitenkin tekemättä.

Olkaa varovaisia kun pikkujouluissa piipahdatte - tai jättäkää ainakin ne pari viimeistä glögiä ottamatta... 

Avainsanat: glögi, pikkujoulu, känni, turvallisuus, joulupukki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini