Mielentilatutkimukseen. Kaikki mukaan!

Keskiviikko 19.7.2017 klo 23:20 - Antti


Oulussa piipahtaessamme osui silmään sanomalehti Kalevan artikkeli sarjakuristaja Michael Penttilästä, alias Michael Maria Pentholmista - tai siis alun perin henkilöstä nimeltään Jukka Torsten Lindholm. Hän on muuten kolmeen henkirikokseen syyllistynyt mies, jonka Fbi on luokitellut sarjamurhaajaksi. Hänellä on tilillään myös runsaasti muita väkivaltarikoksia ja henkirikosten yrityksiä: Viimeisin keväällä 2017, kun Penttilä yritti tunkeutua 17-vuotiaan tytön asuntoon ja kuristaa tämän: Tyttö oli ehtinyt nähdä asunnon ovisilmästä Penttilän laittavan mustat nahkahansikkaat käteensä ennen kuin oli tukkinut asunnon ovisilmän ja yrittänyt avata oven väkisin.

Suomen oikeuslaitos on kuitenkin päättänyt ymmärtää Penttilää - kuten muitakin väärinymmärrettyjä ja pahan poliisin kiinniottamia ihmispoloja: Eihän törkeästä rikoksesta epäiltyä enää Suomessa kannata käytännössä kiinni ottaakaan, sillä ei siitä tule poliisillekaan muuta kuin p..kaa niskaan. Tyhjänpäiväistä paperityötä saa pyörittää muutenkin samalla pienellä liksalla. Yläkerran komisariokaan eivät katso hyvällä kun muut jutut joutuvat odottamaan ja paatuneempien rikollisten asianajajatkin painavat päälle omien kanta-asiakkaidensa oikeuksien puolesta.

Jos joku törkeän väkivaltarikoksen tekijä vielä satutaan tuomitsemaan joskus ehdottomaan vankeusrangaistukseen, niin onhan meillä kuitenkin tarjota mahdollisuus Mielentilatutkimukseen. Yleensä kuitenkin riittää se, että Hovioikeus tuomitsee näytön riittämättömäksi - ja rikosta tutkineen konstaapelin työn käytännössä tyhjänpäiväiseksi. Näin rikollisen asianajaja voi (viisinumeroisen) korvausvaatimuksen oikeusistuimelle täytettyään ja ennen oikeussalista poistumistaan (asiakkaansa kanssa) vaihtaa lyhyesti kuulumiset tutkinnanjohtajan kanssa sekä vihjaista tälle hieman huomioitaan rikostutkijan heikosti suorittamasta tutkintatyöstä...

Yleensä törkeästä rikoksesta epäillylle tarjotaan vielä mahdollisuus hyvään korvaukseen tutkintavankeusajasta. Esimerkiksi Nils, JJ, Anneli ja Camp Speicherin veljekset lienevät ainakin hyvin tyytyväisiä rikollisten edunvalvontaan Suomessa...

Niin siitä Penttilästä: Suomen oikeuslaitoksen mukaan hän ei ole edes murhaaja, vaikka kolme henkirikosta taustallaan onkin.

Ehdotankin, että myös pienemmille rikollisille - esimerkiksi ylinopeuteen syyllistyville - tarjotaan tasapuolisuuden vuoksi mahdollisuus mielentilatutkimukseen.

 

Avainsanat: Rangaistus, rikos, tuomio, täyttä ymmärrystä vailla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini